Re-integratie na langdurige ziekte

Als mensen langdurig ziek zijn, is de werkgever verplicht er alles aan te doen om hen middels re-integratie weer aan het werk te helpen. In hun eigen functie, in een andere functie binnen het bedrijf of, als dat niet kan, bij een andere organisatie. Die laatste optie heet een spoor 2 of 2e spoor traject. NWG Kopwerk is een re-integratiebureau met jarenlange ervaring in het herplaatsen van mensen. Wij helpen u graag en goed bij deze trajecten binnen uw organisatie. Voor uw eigen mensen die elders geplaatst moeten worden, of voor mensen die bij u de kans krijgen om de arbeidsmarkt weer te betreden. Zaken doen met NWG Kopwerk betekent dat wij u veel werk uit handen kunnen nemen tegen relatief lage kosten.

Re-integratie
Re-integratie

Re-integratie vanuit een WW-, WIA- of Wajong-uitkering

Elk re-integratieproces is anders. Niet alleen mensen die lang ziek zijn geweest moeten weer wennen aan werk. Ook veel mensen die bijvoorbeeld nu een uitkering hebben (werkloosheidsuitkering, WIA-uitkering, Wajong…), staan te popelen om aan het werk te gaan. Al deze mensen die graag willen werken, maar daar ondersteuning bij nodig hebben, kunnen bij ons terecht. In een intensief voortraject stomen wij hen helemaal klaar om bij u of een andere werkgever in de regio aan de slag te gaan. Waar nodig versterken wij hun ontwikkeling met extra werknemersvaardigheden of vakvaardigheden. Zo weet u zeker dat u iemand in huis haalt die goed voorbereid en gemotiveerd is.

Re-integreren op een leerwerkplek of werkervaringsplaats

Er zijn diverse mogelijkheden om bij te dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en tegelijkertijd uw MVO-beleid een boost te geven. Door mensen een leerwerkplek of werkervaringsplaats aan te bieden, helpt u hen wennen aan een werkritme of een werksituatie. Samen zorgen we ervoor dat een medewerker zich gezien voelt, zich kan blijven ontwikkelen en werk doet waarin hij het beste tot zijn recht komt. Zo haalt u het optimale uit de kandidaten en biedt u hen wat ze verdienen: werk dat bij hen past. En daar profiteert u van mee, want een werknemer die op zijn plek zit en zich goed voelt, zal het beste presteren. U draagt bij aan de lokale samenleving, heeft waardevolle extra krachten tot uw beschikking én geeft mensen (weer) perspectief op hun toekomst.

Onze mensen gaan aan de slag bij bedrijven in de omgeving of ze werken bij een van de bedrijfsonderdelen van de NoordWestGroep zoals NWG hoveniers of BroodjeSteenwijk.nl.

Re-integratie

Wilt u hulp of helpen bij re-integratietrajecten?

En bent u benieuwd hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen?